MIT KELL TUDNI A SZÍVHANGRÓL

A Szívhang program immáron több mint egy évtizede a betegek iránti elkötelezettséget, valamint a gyógyítás eredményességéhez való nagymértékű hozzájárulást jelképezi és testesíti meg mindenki számára. A program célja, hogy továbbra is felhívja a lakosság figyelmét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének jelentőségére, annak lehetőségeire, és ezen keresztül hozzájáruljon a kardiovaszkuláris halálozások visszaszorításához.

A magasvérnyomás-betegséget „alattomos ellenség”-nek hívják, hiszen a szív- és érrendszeri betegségek (szívinfarktus, szívelégtelenség, agyi érkatasztrófák, vese elégtelenség, érszűkület) 80 százalékának hátterében a kórosan magas vérnyomás az egyik legfontosabb kóroki tényező. Természetesen azonban nem szabad megfeledkezni a többi kockázati tényezőről sem, hiszen nem csupán a magasvérnyomás okozhat kardiovaszkuláris megbetegedéseket.

A kockázati faktoroknak „köszönhetően” a lakosság fele az iparilag fejlett országokban, így hazánkban is szív- és érrendszeri betegségek következtében hal meg. A Szívhang program éppen ezért nagy hangsúlyt igyekszik fektetni a társadalom minél átfogóbb tájékoztatására, hogy a kockázatok csökkentésével sikerüljön a szomorú halálozási adatokban jelentős javulást elérni, és megmenteni annyi emberi életet, amennyi csak lehetséges.

A Szívhang tehát Önökhöz, mindenkihez szól, hallgassanak rá egy életen át.