Időjárás

2024. 06. 20., Csütörtök

Fronthatás

30˚C

Hőmérséklet

Minimum:

22°C

Maximum:

35°C

UV sugárzás

Magas

Pollenjelentés

Tart a pázsitfűfélék pollenszezonjának csúcsidőszaka, a következő napokban várhatóan tovább emelkedik a pollenterhelés. A pázsitfűfélék és csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte a magas tartományban alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön az ország nagy részén marad a hőség, ami sokak szervezetét fogja megterhelni - különösen figyeljünk a gyermekekre és az idősekre! A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, valamint a melegedésre érzékenyeknél felerősödhetnek a migrénes panaszok.

Keleten, északkeleten és nyugaton, északnyugaton ugyanakkor egy gyenge hidegfront hoz átmeneti felfrissülést, a megerősödő szél viszont fejfájást, ingerlékenységet okozhat.

A meleg éjszakákon sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!