A ritka nemi élet növeli a szívbetegség kockázatát

Kutatások mutattak rá az összefüggésre.

Az a férfi, aki heti kettőnél ritkábban él nemi életet, másfélszer nagyobb a rizikója a szívbetegségekre – derül ki egy idén közzétett tudományos kutatásból.

Eszerint, aki hetente háromszor él nemi életet, az nagyobb eséllyel kerüli el például az infarktust. A szexuális gondokkal foglalkozó orvosok nemrég alakult szervezete, a Magyar Szexuális Medicina Társaság májusban egy olyan háromnapos kongresszust szervez Budapesten, ahol a szexuális gyógyítás aktuális helyzetéről is szó lesz.

Felmérések igazolják azt is, hogy a merevedési zavarban szenvedő 40 év feletti férfiaknál az infarktus csaknem négyszer, a cukorbetegség pedig kétszer gyakoribb, mint a szexuálisan aktívabbaknál. Pedig a civilizációs ártalmak terjedésével egyre gyakoribbá válnak a normális szexuális működést zavaró problémák és betegségek. Ilyen zavart okozó tényező lehet az elhízás, a mozgásszegény életmód, a stressz, és a káros szenvedélyek.


A Magyar Szexuális Medicina Társaság tagjai között nőgyógyászok, pszichiáterek, pszichológusok, urológusok, belgyógyászok, bőrgyógyászok, plasztikai sebészek és háziorvosok is vannak. Valamennyien a saját területükön igyekeznek segíteni a szexuális gondokon.

Első kongresszusukon olyan témákkal foglalkoznak, mint például : a párkapcsolati problémák megoldási lehetőségei, a prostitúció szexuális vonatkozásai, az interneten terjedő hamisított potencianövelők elleni harc, a kóros szexuális vágyak kezelési lehetőségei, a férfi és női hormonhiány valamint a nőgyógyászati és urológiai betegségek szexuális vonatkozásai.

(FH)

Forrás: Webbeteg

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a szivhang.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy 👍 "Tetszik"-et.