Sajtószoba I Adatvédelem I Impresszum
KÖVESSEN MINKET FACEBOOK-ON!



HIRDETÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
2011.11.30
Utolsó állomásához érkezett a Szívhang program. Az országjáró körút idén a Katona József Színházban ért véget, ahol a Magyar Kardiológusok Társasága szervezésében a művészek és dolgozók ingyenes szív- és érrendszeri kockázatfelmérésen vettek részt. A színészek ezzel is meg szeretnék mutatni mindenkinek, hogy különösen a mai rohanó világban még nagyobb figyelmet kell fordítani az egészség megőrzésére.
2011.10.14
Lassan a végéhez érkezik a Szívhang program országjáró körútja. Utolsó előtti állomásán, a Miskolci Nemzeti Színházban tett látogatást a kezdeményezés, ahol a Magyar Kardiológusok Társasága szervezésében a művészek és dolgozók ingyenes szív- és érrendszeri kockázatfelmérésen vettek részt. A vizsgálatok révén a színészek nagy lépést tettek saját egészségük megőrzése érdekében, de a program révén egyúttal a lakosságnak is példát mutathattak.
 
2011.10.10
Országjáró körútja következő állomásaként a Miskolci Nemzeti Színházba látogat a kezdeményezés, ahol a színházi dolgozók vehetnek majd részt ingyenes szív- és érrendszeri rizikófelmérésen.
KIEMELT TÁMOGATÓINK
MKt
Richter
TÁMOGATÓ PARTNEREK
MÉDIAPARTNEREK
patika webbeteg.hu
RTL Duna
Medical tribune Rendelő Magazin
Családi Lap Videoklinika
Echo
Kiemelt témák - Laborértékek
Könnyűszerrel értelmezheti laboratóriumi leleteit.


 LABORÉRTÉKEK
   Normál tartomány
 KÉMIA
 Nátrium                137 - 150 mmol/L                             
 Kálium  3,5 - 5,3 mmol/L
 Magnézium  0,6 - 1,1 mmol/L
 Totál kálcium    2,1 - 2,6  mmol/L
 Normalizált ionizált kálcium  1,1 - 1,3  mmol/L
 Foszfát  0,8 - 1,4  mmol/L
 Klorid  99 - 111 mmol/L
 Ammónia  (férfiak esetén)  16 - 60 µmol/L
 Ammónia  (nők esetén)  11 - 51 µmol/L
 Totál bikarbonát    22 - 31 mmol/L
 Glükóz  3,6 - 6  mmol/L
 Fruktózamin  190 - 285 µmol/l
 Prokalcitonin (PCT)   < 0,5  µg/L
 Albumin    30 - 60 g/L
 Laktát  0,5 - 2,2 mmol/L
 Urea  3,6 - 7,2  mmol/L
 Kreatinin (férfiak esetén)  62 - 106 µmol/L
 Kreatinin (nők esetén)  44 - 97 µmol/L
 GFR (négyz.)  > 90 mL/p/1.72m2
 Húgysav  140 - 340 µmol/L
 Konjugált bilirubin   < 4 µmol/L
 tBil (Totál bilirubin)  3 - 17  µmol/L 
 tProt (Totál protein)  60 - 80  g/L
 CK  24 - 195 U/L
 CK-MB   < 25 U/L és < 6%
 Troponin-T  < 0,5 µg/l
 GOT  < 40 U/L
 GPT  < 40 U/L
 GGT  7 - 50 U/L
 LDH  230 - 460 U/L
 AP (Alkalikus foszfatáz)  100 - 280 U/L
 Se Amiláz  < 220 U/L
 Lipáz  < 210 U/L
 Triglicerid  < 1,7 mmol/L
 Totál koleszterin    < 5,2 mmol/L
 HDL-C (HDL-koleszterin) (férfiak esetén)  > 0,9 mmol/L                                               
 HDL-C (HDL-koleszterin) (nők esetén)  > 1,1 mmol/L
 LDL-C (LDL-kolesztein)   < 3,4 mmol/L
 Vvs-süllyedés (férfiak esetén)  0 - 15  mm/óra
 Vvs-süllyedés (nők esetén)  0 - 20  mm/óra
  
  HEMATOLÓGIA
 FVS (Fehérvérsejt)  4,8 - 10,8  G/L
 VVT (Vörösvértest) (férfiak esetén)  4,7 - 6,1 T/L
 VVT (Vörösvértest) (nők esetén)  4,2 - 5,4 T/L
 HGB (Hemoglobin) (férfiak esetén)  135 - 170 g/L
 HGB (Hemoglobin) (nők esetén)  120 - 160 g/
 HBA1C (Hemoglobin A1C)  6,1 - 7,1 %
 HTC (Hematokrit) (férfiak esetén)  0,40 - 0,52
 HTC (Hematokrit) (nők esetén)  0,36 - 0,48
 MCV  80 - 99 fL
 MCH  27 - 31 pg
 MCHC  305 - 355 g/L
 RDW %  12 - 15 %
 THR (Thrombocyta)  150 - 400  G/L
 MPV  7,2 - 11,1 fL
 PDW  25 - 65 fL
 NEUT (Neutrophil) % (férfiak esetén)  40 - 70 %
 NEUT (Neutrophil) % (nők esetén)  40 - 74 %
 LYMP (Lymphocita) % (férfiak esetén)  20 - 40%
 LYMP (Lymphocita) % (nők esetén)  19 - 41 %
 MONO (Monocyta) % (férfiak esetén)  3 - 9%
 MONO (Monocyta) % (nők esetén)  3,4 - 9 %
 EOS (Eosinophil) % (férfiak esetén)  0,1 - 5 %
 EOS (Eosinophil) % (nők esetén)  0,1 - 5 %
 BASO (Basophil) % (férfiak esetén)  0,1 - 1,5%
 BASO (Basophil) % (nők esetén)  0,1 - 1,5 %
  
 HEMOSZTÁZIS
 aPTI  30
 PI  10
 TI  20
 D-dimer  < 0,5 µg/ml
 Vérzési idő  2,5 - 9,5 min
  
 IMMUNKÉMIA
 CRP (C reaktív fehérje) (férfiak esetén)  < 5,2 mg/L
 CRP (C reaktív fehérje) (nők esetén)  < 4,6 mg/L
 IgA (férfiak esetén)  0,9 - 4,1 g/L
 IgA (nők esetén)  0,7 - 3,7 g/L
 IgG (férfiak esetén)  6,9 - 14 g/L
 IgG (nők esetén)  6,9 - 14 g/L
 IgM (férfiak esetén)  0,34 - 2,1 g/L
 IgM (nők esetén)  0,4 - 2,4 g/L
 Vas (férfiak esetén)  10,6 - 28,3 µmol/L
 Vas (nők esetén)  6,6 - 26 µmol/L
 sTSH  0,3 - 4,2 mU/L
 fT3  2,4 - 6,3 pmol/L
 fT4  12 - 22 pmol/L
 anti-TPO  < 60 U/ml

Leleteinek értelmezése során mindenképpen kérje ki kezelőorvosának szakvéleményét is!