Időjárás

Hétfőn egy kettősfront érvényesül hazánkba, amelynek köszönhetően továbbra is marad a változékony időjárás hazánkban. Sokfelé számíthatunk záporeső, zivatarra. Borult lesz az ég. A szél erős déli lesz.

Hajnalban 9, 14 fok várható, míg a hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul majd napközben. Késő este 10, 15 fokra hűl vissza a levegő.

ORVOSMETEROLÓGIA

Hétfőn egy kettősfront alakítja térségünket, amelyenek során sok kellemetlenségre számíthatnak a frontra érzékenyek. Általános lesz a görcsös fej, izom és hasfájdalom is. A reggeli során általános lesz az ízületi fájdalom, ami a nap folyamán mérséklődik majd. A változékony időjárás miatt keringési problémák is felléphetnek, amelyek főleg a szívbetegeket veszélyeztetik majd. A szél fokozza a fejfájást, a stresszt és a nyugtalanságot is. A megfázásveszély is nő. Ezért öltözzön rétegesen, illetve tartson magánál esernyőt is! A koronavírus elkerülése végett fokozottan ügyeljen a higiéniás előírásokra, mosson gyakran kezet, viseljen maszkot és kerülje a nagyon zsúfolt területeket!

KÖZLEKEDÉSMETEROLÓGIA

A közlekedés során befolyásoló tényező lehet az erős szél és a kialakuló esőzések. Vezessen óvatosan!